Doktora Yeterlilik Sınavları Hakkında (Güncellenmiştir)

2020-2021 Bahar Dönemi Doktora yeterlik sınav takvimi güncellenmiştir. Anabilim dalları; yeterlik sınavlarının (yüz yüze/çevrim içi) yapılış şeklini belirlemiştir. Anabilim dalınıza ait yeterlik sınavının yapılış şekli için Tıklayınız.

• Yeterlik yazılı sınavlar 26.04.2021-07.05.2021 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Yazılı sınavdan başarılı olanların sözlü sınavları 24.05.2021 tarihine kadar tamamlanacaktır.
  • Doktora yeterlik sınavlarının kapsamı hakkında anabilim dallarımız tarafından duyuru yapılacaktır.
  • COVID-19 salgın endişesi ile kayıt dondurma talepleri 22.04.2021 tarihinde son bulacaktır.
  • 01.03.2021 tarihli duyuruda belirtilen şartları sağlayan öğrencilerin kayıt dondurma başvuruları kabul edilecektir. İlgili duyuru için Tıklayınız.
  • Kayıt dondurulan dönemde sınava girme hakkı olamayacağından öğrenci yeterlik sınavına giremeyecek olup yeterlik sınavından muaf olacaktır.
  • Bu sebeple; Kayıt dondurma başvurusu yapmış olan öğrencilerin yeterlik başvuruları iptal edilecektir.

Doktora yeterlilik sınavında öğrenciler yalnızca doktora derslerinden sorumlu olacaklardır.